euportal twitter euportal facebook

Štipendije za udeležbo na Evropskem forumu Alpbach – 17. 8. do 2. 9. 2016

Evropski forum Alpbach  je znan po vsakoletnem zboru  več kot 700 perspektivnih mladih iz več kot 45 držav? Letos bo potekal od 17. avgusta do 2. septembra 2016 pod krovnim naslovom ‘NewEnlightenment’. Na forumu bodo perspektivni mladi skupaj s pomembnimi gosti iz politike, uspešnimi gospodarstveniki in uglednimi akademiki, diskutirali o perečih aktualnih vprašanjih in se zlasti spraševali, ali smo danes na pragu novega razsvetljenstva? Kakšne spremembe v znanosti so potrebne za soočanje z izzivi sodobnega sveta? Kako naj bi izgledal v prihodnost usmerjen diskurz? Več o forumu si lahko prebereš na spletni strani www.alpbach.org/en/.

Klub Alpbach Senza Confini tudi letos podeljuje štipendije za udeležbo na forumu. Zainteresirani kandidati naj se s svojim življenjepisom, potrdilom o opravljenih izpitih in s kratkim esejem na temo “NewEnlightenment” (max. 1-2 strani), vse v angleškem jeziku, prijavijo do 31. marca 2016 na scholarship@senza-confini.com. Smiselno je, da je celotna prijava združena v en pdf dokument. Opozarjajo, da bodo štipendisti izbrani predvsem na podlagi posredovanega eseja, ker ta odkriva njihov pogled na krovno temo foruma ter njihov doprinos k diskusiji. V primeru dodatnih vprašanj se obrni na Vesno Kuralt (email: vesna.kuralt@senza-confini.com) ali Edito Turičnik (email: edita.turicnik@senza-confini.com)

 

Več informacij o postopku prijave najdeš na spletni strani kluba (http://www.senza-confini.com/scholarship).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>