euportal twitter euportal facebook

EBRD financira hrvaška podjetja

Zasebna hrvaška podjetija bodo dobila 20 milijonov € posojila EBRD, ki jih bo razdelilo  SG Leasing doo in lokalna hčerinska družba Société Général, Splitska banka dd , za razširitev financiranja najema za opremo, lahka gospodarska vozila, tovornjake in prikolice .

EBRD podpira okrevanje sektorja z novim okvirom Hrvaška lizinga in posojilo SG Leasing je prvi projekt .

Hrvaški lizinški trg je v zadnjih petih letih močno prizadela svetovna finančna kriza in poslovanje se je v sektorju je bilančna zmanjšalo za 46 odstotkov, znesek novih poslov pa se je lani znižal za 65 odstotkov, v primerjavi s stanjem pred krizo .

Nick Tesseyman, generalni direktor EBRD, je dejal: ” Vesel sem, kajti današnji dogovor zaznamuje začetek pomembne pobude. Za EBRD sta okrepiljeni lizing sektor in podpora zasebnim lokalnim podjetjem pomembna cilja in današnji podpis je zasnovan za doseganje teh ciljev . ”

Vedrana Jelušić Kašić , direktor EBRD za Hrvaško je dodala: “Naša posojilo SG Leasing predstavlja pomemben korak v naših dejavnostih na Hrvaškem. EBRD je podprl finančnega sektorja v državi, predvsem z vidika zagotavljanja srednjeročnega financiranja za banke in naš nov okvir leasing zdaj zaznamuje nadaljnje poglabljanje sodelovanja. To je še posebej pomembno , da bodo upravičenci hrvaški podjetniki, ki poganjajo gospodarstvo države . ”

Več : http://www.ebrd.com/pages/news/press/2014/140910f.shtml

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>