euportal twitter euportal facebook

Vseevropske primerjave kakovosti živilskih izdelkov,

23.3.2021 – Evropska komisija je objavila rezultate drugega dela vseevropske primerjave kakovosti živilskih izdelkov, ki se tržijo pod isto blagovno znamko. Raziskava ugotavlja, da razlike v prehrambnih izdelkih ne sledijo geografskemu vzorcu. Prvi del študije, objavljen leta 2019, se je osredotočil na razlike v sestavi živilskih izdelkov. Pri približno tretjini preverjenih izdelkov so avtorji študije ugotovili razlike v sestavinah, ki pa niso bile takoj razvidne iz informacij na sprednji strani embalaže. Namen drugega dela danes predstavljene študije je bil ugotoviti, ali te razlike v sestavi lahko zaznajo človeški čuti. Današnje ugotovitve niso spremenile tistega, kar je ugotovil prvi del študije: razlike v prehrambnih izdelkih ne sledijo geografskemu vzorcu. Več: tukaj

Vir: EC Press

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>